1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Japanse kipsate (Yakitori)

Japanse kipsate (Yakitori)

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-01-2003

Ingrediënten 4 personen


450 gr. kipfilet, in blokjes

1 bos lente-uitje

Sesamzaad, geroosterd

Zonnebloemolie

50 ml. sojasaus, Japanse

25 ml. mirin

15 gr. suiker

25 ml. sake


Verder heb je nodig


Benodigde materialen: sate-stokjes (per persoon 2), een pan en een plaatgrill of braadpan.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg de ingredienten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Laat de marinade afkoelen en voeg de kipblokjes toe. Laat de kipfilet een half uur marineren.

Was de lente-uitjes goed en snijd ze in stukjes van 2 centimeter. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Steek de kip en lente-uitjes om en om aan de sate-stokjes. Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top