Chorba (Tunesie)

  • Mediterraan, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2003

Soep; dit recept is een aanpassing van Onno. Reken er Tunesiers niet op af.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui, fijngehakt

2 stengels bleekselderij, fijngehakt

olijfolie

2 theelepels komijnpoeder

2 theelepels korianderpoeder

4 tenen knoflook, geplet en fijngehakt

1 literblik gepelde tomaten

1 theelepel harissa

1 l lamsbouillon (of iets van een blokje)

1 eetlepel suiker

50 g voorgekookte couscous (?couscous rapide?)

zout (facultatief)

bladpeterselie of vers korianderblad, gehakt

1 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bron : De zon in de pot! / Onno H. Kleyn / Esther Westerveld

Bereidingswijze

Bak de ui en de bleekselderij in olijfolie op een flink vuur een minuut of
vijf tot tien, totdat al het vocht verdampt is. Voeg de komijn en
korianderpoeder plus de knoflook toe en bak al roerend een minuut mee. Doe
dan de tomaten in de pan en druk ze stuk. Roer de harissa los in de bouillon
en voeg dat aan de soep toe. Doe er de suiker bij. Laat nu een half uur
zachtjes koken. Breng dan op smaak met zout en misschien meer harissa. Vis
met een schuimspaan flink wat van de vastere delen uit de soep, houd die
even apart en pureer de soep met de staafmixer. Doe daarna de vulling weer
terug. Strooi de couscous over de soep, roer en laat nog drie minuten
meepruttelen.

Serveertip

Serveer dan meteen, gagarneerd met peterselie of
korianderblaadjes. Aan tafel knijpt iedereen ryaal citroen over de soep.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten