Bombe van tonijn

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2003

Gevuld met Hollandse garnalen, pijnboompitten en avocadocreme

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
moot tonijn van 300-400 gram, 2 el. pijnboompitten, 1 rijpe avocado, sap en rasp van 1-2 limoenen, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 7 el. olijfolie, 300 gram Hollandse garnalen, 1 el. fijngesneden bieslook, zout, peper, 1 komkommer, 1 el. fijngesneden zongedroogde tomaten, 50 gram rucola, shisopurper (is een soort paarse tuinkers en verkrijgbaar bij de betere groentezaken)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine, bolvormig kopje, ingevet met olie

Voorbereiding

Kan 4-6 uur van tevoren : vries de tonijn heel licht aan en snij hem in 4 dunne plakken van ca. 3 mm. dik. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Halveer de avocado, bestrijk de snijvlakken direct met limoensap. Pureer de avocado met 2 el. limoensap, de knoflook en 1 el. olijfolie in de keukenmachine. Meng de garnalen en pijnboompitten door de creme. Voeg naar smaak bieslook, zout en peper toe. Leg in het ingevette kopje een plakje tonijn. Schep er 1/5 deel van de avocadopuree in. Druk de puree aan en vouw de tonijn er overheen. Neem het bolletje uit het kopje, vorm de tonijn goed om het bolletje en verpak het in plastic folie. Maak zo nog 3 bolletjes. Schaaf lange linten van de komkommer en halveer deze. Zet de tonijnbolletjes en komkommer tot gebruik afgedekt in de koelkast. Roer een dressing van 3 el. olijfolie, 1 el. limoensap en een halve el. limoenrasp. Roer een tomatenolie van de gedroogde tomaten en 3 el. olijfolie.

Bereidingswijze

Laat de tonijnbolletjes ca. 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Verdeel de rucola over 4 borden en leg de bolletjes tonijn erop. Besprenkel met de dressing. Leg de komkommerlinten en nog wat van de avocadocreme eromheen. Sprenkel de tomatenolie eromheen en bestrooi met de shisopurper.

Laatste reacties

muk avatar
muk 04-03-2003

Ik heb dit gerecht met kerst gemaakt uit de Tip Culinair? Echt superlekker!!!! Ik vond alleen de porties veel te groot voor een voorgerecht, zou ik zelf de volgende keer een beetje aanpassen.

matisse avatar
matisse 28-01-2003

Dit klinkt goed zeg en volgens mij ziet het gerecht(je) er heel mooi uit. Gelijk geprint. Groetjes, Matisse

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten