1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. gemarineerde haringfilets

gemarineerde haringfilets

Door: anneke203

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-01-2003

Ingrediënten


8 zoute haringen,10 jeneverbessen,2 laurierblaadjes,1/4 liter sherry,1/4 liter azijn,200 gram suiker,5 grote uien,2 eetlepelsmosterdzaadjes.


Verder heb je nodig


Aardewerken pot of dekschaal


Dit is bij ons een traditioneel hapje bij familiefeestjes en een absolue must op oudjaarsavond

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De jeneverbessen prakken en samen met de laurierblaadjes de suiker de sherry het azijn en de mosterdzaadjes in een pan doen, aan de kook brengen en 5 minuten laten koken,dan af laten koelen.
in een aardewerken pot of schaal de gehalveerde haring filets en schijfjes ui laag om laag leggen.
dan de marinade erover schenken en 2 dagen in de koelkast zetten,daarna pas eten zodat de marinade goed is ingetrokken.
daarna is het in de koelkast nog 2 weken houdbaar.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anneke203
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top