Stamppot van spitskool salami en tomaat

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2003

een lekkere net even anders stamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
11/2 kg aardappelen, zout, 6oo gr spitskool, 1 ui, stukje salami van 500 gr, 4 tomaten, verse bieslook, 1 el olijfolie, 1 dl melk, peper 1 pakje monchou
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Aardappelen schillen en in stukken snijden. Spitskool in smalle repen snijden.
Ui snipperen en de salami in kleine blokjes snijden evenals de tomaten.

Bereidingswijze

In een pan de aardappelen met de spitskool in 20 min gaar koken. in een koekenpan de olie vehitten en de salami, de tomaat en de ui zachtjes bakken. De aardappelen en de kool uit laten lekken. de melk en de monchou toevoegen en het geheel tot een smeuige massa stampen. Tomaat/salami/ui mengsel met wat bakvet door de stamppot mengen en op smaak brengen met wat peper, zout en bieslook.

Serveertip

smakelijk eten !!!!!!!!!!!!!!

Laatste reacties

Lenarie avatar
Lenarie 21-03-2012

Erg lekker. Een aandrader, vinden de kinderen van 3,6, en 9 ook....heb het nu twee keer gemaakt. Heb de tweede keer de tomaten vervangen door tomatenpuree...dan vonden we zelf lekkerder. Oja en ipv blokjes salami hebben we 200gr plakjes in stukjes gesneden, dat was ook meer dan genoeg salami.

mariekeschep avatar
mariekeschep 24-01-2004

Je moet dit vooral niet invriezen... Dan gaat echt de smaak eraf en wordt het een 'droge aardappel boel, waarbij de salami overheest.

mariekeschep avatar
mariekeschep 11-01-2004

Jeroen vond het errug lekker!!! Groetjes Marieke

mariekeschep avatar
mariekeschep 10-01-2004

Ps het is echt de salami die het m doet.. ook lekker kan zijn een beetje kerrie door de stamppot..

mariekeschep avatar
mariekeschep 10-01-2004

Ik heb precies de beschreven afmetingen genomen... maar met de melk en de monchou werd de stamppor klef en te nat. Dit heb ik opgelost door extra kool en extra aardappelen bij te koken en dus meer stamppot te maken. Verder was ik zo slim om de tomaten te vergeten... Maar ondanks dat alles is het goed te eten.. de volgende keer doe ik de aangegeven hoeveelheden en minder of geen melk..

probeersel avatar
probeersel 06-01-2004

Ik neem het mee, en laat het je zeker weten als ik het geprobeerd heb.. groetjes marieke

pauliens-verzameling avatar

Hoi Inge, Deze neem ik even mee, lijkt me erg lekker. Je hoort het nog wel als we het gemaakt hebben. groeten, de oudste

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten