Pasta met spinazie en spekjes
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 26-01-2003
Super snel klaar en erg lekker.
Ingrediënten 2 personen
Verse spinazie of pak diepvries spinazie (450 of 600 gram naar keuze).125ml creme fraiche (kan worden weggelaten als je spinazie 1a la creme neemt)
250 gram champignons
250 gram spekreepjes
knoflook, peper, zout naar wens
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 674,25 kcal |
Koolhydraten | 5,95 g |
Eiwitten | 30,54 g |
Vetten | 57,03 g |
Voorbereiding
Bak de spekjes (bak ze eventueel alvast wat uit om wat overtollig vet kwijt te raken).
Ik "bak" spekjes vaak een paar minuten in de magnetron op de hoogste stand uit in een vuurvaste schaal met veel papier om het vet op te nemen.
Bereidingswijze
Kook de pasta. Op het moment dat je de pasta in het kokende water doet, begin je met de "saus".
Doe de spekjes in een wok of grote pan.
Voeg de knoflook toe.
Champignons in plakjes snijden en toevoegen.
Spinazie toevoegen en op hoog vuur ombakken.
Aan het eind in kleine beetjes (om schiften tegen te gaan) de creme fraiche toevoegen.
Serveertip
Lekker met een salade van fruit en rozijnen en/of komkommer.
Laatste reacties
Lekker! Variatietip: vervang een deel van de spekjes door een gelijke hoeveelheid kaas.