Pasta met spinazie en spekjes

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-01-2003

Super snel klaar en erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Verse spinazie of pak diepvries spinazie (450 of 600 gram naar keuze).
125ml creme fraiche (kan worden weggelaten als je spinazie 1a la creme neemt)
250 gram champignons
250 gram spekreepjes
knoflook, peper, zout naar wens
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 674,25 kcal
Koolhydraten 5,95 g
Eiwitten 30,54 g
Vetten 57,03 g

Voorbereiding

Bak de spekjes (bak ze eventueel alvast wat uit om wat overtollig vet kwijt te raken).
Ik "bak" spekjes vaak een paar minuten in de magnetron op de hoogste stand uit in een vuurvaste schaal met veel papier om het vet op te nemen.

Bereidingswijze

Kook de pasta. Op het moment dat je de pasta in het kokende water doet, begin je met de "saus".
Doe de spekjes in een wok of grote pan.
Voeg de knoflook toe.
Champignons in plakjes snijden en toevoegen.
Spinazie toevoegen en op hoog vuur ombakken.
Aan het eind in kleine beetjes (om schiften tegen te gaan) de creme fraiche toevoegen.

Serveertip

Lekker met een salade van fruit en rozijnen en/of komkommer.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

madjack81 avatar
madjack81 02-02-2003

Lekker! Variatietip: vervang een deel van de spekjes door een gelijke hoeveelheid kaas.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten