Halloumi op een broodje

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-01-2003

Een lunchgerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
60 gr. halloumi kaas, in 2 plakken
12,5 gr. bloem
2 zongedroogde tomaten op olie
handvol verse munt, gehakt
1 broodje
arachide olie of zuivere olijfolie
zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of grillplaat

Bereidingswijze

Hak de zongedroogde tomaten. Meng wat zout en peper door de bloem en wentel hier de plakken halloumi door. Verhit de olie in een koekenpan (of grillplaat) en bak de halloumi op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Beleg het broodje met de plakken halloumi, vervolgens de zongedroogde tomaten en dan een paar takjes munt. Eet direct op.

Bron

The Vegetarian Society

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anjakeuken avatar
anjakeuken 09-09-2004

Hallo, Dit gerechtje ga ik proberen,zeker de kaas. Bedankt met de groetjes van mij.......ANJA......

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten