Halloumi "naturel"

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-01-2003

Een eenvoudig voorgerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
40 gr. halloumi kaas
5 ml. citroensap
5 ml. olijfolie
gekneusde zwarte peperkorrels naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of grillplaat

Bereidingswijze

Snij voor zover nog nodig de halloumi in plakken van 0,5 cm. Verhit de olie in een koekenpan (of grillplaat) op hoog vuur en bak de halloumi aan beide zijden goudbruin. Besprenkel met het citroensap. Strooi er wat peper over en serveer meteen.

Bron

Saturday Kitchen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten