Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Gombas rostelyos (Hongarije)

Gombas rostelyos (Hongarije)

Door: ogre

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2003

Ingrediënten 4 personen


4 lappen van de fijne rib (200 g per stuk) of schouderlappen
peper
zout
2 eetl. olie
1 grote ui
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetl. bloem
200 ml rode wijn
ca. 125 ml vleesbouillon
1 blikje champignons (200 g)
1 theel. paprikapoeder


Verder heb je nodig


Bron : De populairste buitenlandse recepten : Italie, Griekenland, Spanje,
Joegoslavie en Hongarije / Esther Westerveld


Runderlappen met champignons

Ontdek meer:

Voorbereiding

De vleeslappen licht behameren en met peper en zout inwrijven. De olie in
een pan op grote pit heet maken en het vlees daarin aan de ene kant 4 - 5
minuten stevig aanbraden, keren en ook aan de andere kant 5 minuten
aanbraden.

Bereidingswijze

De ui schillen en snipperen. Met de tomatenpuree toevoegen, licht met bloem
bestuiven en dan al roerende de rode wijn en de vleesbouillon erbij gieten.
Vijf minuten laten koken, de champignons met vocht toevoegen en dan de saus
met peper, zout en paprikapoeder pikant op smaak brengen. Nog een keer laten
doorkoken. De vleeslappen in de saus leggen, de pan afsluiten en op een
kleine pit (naar gelang het soort vlees) in 20 - 35 minuten gaar laten
smoren.

Serveertip

Het liefst op een voorverwarmde schaal opdienen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ogre
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top