Chocoladepotjes.

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2003


Een machtig toetje voor wie van chocolade houdt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 dl. koffieroom
200 gr. chocolade, 70%-85% cacao
2 grote eierdooiers
2 eiwitten
3 el. cognac
20 gr. boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Benodigde materialen: een pan met dikke bodem, en (espresso)kopjes of eenpersoonspotjes.

Bereidingswijze

Verhit de koffieroom in een pan met dikke bodem tot hij bijna kookt. Zet de pan van het vuur, laat hem 1 minuut staan en meng dan pas de in stukjes gebroken chocolade door de room. Roer tot de chocolade gesmolten en egaal met de room gemengd is. Klop nu de eierdooiers en de cognac erdoor. Laat wat afkoelen en roer dan de boter erdoor tot een smeuig geheel.Klop het eiwit stijf en voeg bij het chocolademengsel. Giet de gladde massa in kopjes of eenpersoonspotjes.

Het kan gebeuren dat de chocolade lijkt te schiften als je de boter erdoor mengt terwijl de chocolade nog niet voldoende is afgekoeld. Om dit te herstellen moet je het mengsel gewoon nog wat verder laten afkoelen. Klop er dan wat koude melk door tot het mengsel weer een gladde consistentie heeft.

Laatste reacties

sillycrazyme avatar
sillycrazyme 16-10-2007

Dit recept komt me heel erg bekend voor. Kan het zo zijn dat Jamie Olivern dit recept in een van zijn boeken heeft staan?

orphan avatar
orphan 25-01-2003

Ik ben gek op chocolade,en mijn kids ook,dus ik neem dan ook dit recept van je mee,groetjes van Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten