1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee

Hachee

Door: ogre

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2003

Ingrediënten 4 personen


2 grote uien
50 gram boter of margarine
60 gram bloem
0,5 liter magere jus of bouillon 1 laurierblad
2 kruidnagels
5 peperkorrels
500 gram koud vlees of vleesresten
1 kopje azijn sojasaus of aroma
2 plakjes ontbijtkoek


Verder heb je nodig


Bron: recept van de Hollandse Pot


Suddervlees voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de uien. Smelt de boter en kleur hierin de bloem lichtbruin. Voeg al roerend de gesnipperde uien erbij. Doe dit wel op een laag vuurtje om aanbranden te voorkomen. Breng de jus of bouillon met de kruiden aan de kook en voeg dit al roerend toe aan uienmassa. Laat alles al roerend 5 minuten doorkoken en voeg er de in dobbelsteentjes gesneden vlees bij. Breng alles weer aan de kook en schenk het kopje azijn in de pan. Laat de hachee op een laag pitje 1 uur stoven, roer wel af en toe om, dit om aanbranden te voorkomen. Voeg er op het laatst de plakjes ontbijtkoek aan de hachee toe en laat de saus hiermee binden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ogre
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top