Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Bavarois van perzik met pistacheijs en frambozensaus

Bavarois van perzik met pistacheijs en frambozensaus

Door: cuisine_monique

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2003

Ingrediënten 6 personen


200 gram perziken, eventueel uit blik, 2 vanillestokjes, 400 gram suiker, 20 gram gelatine, 4 eidooiers, 5 dl. slagroom, 4 eiwitten
voor de garnituur : 400 gram pistache-ijs, 1 doosje frambozen, 1 bosje munt, poedersuiker, 1 dl. frambozensaus, 100 gram krokante koekjes


Verder heb je nodig


1 pudding/bavarois-vorm van ca. 1,5 l.


Helemaal niet lekker (wel dus)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer voor de bavarois de perziken en schenk dit in een pan. Voeg het merg van de 2 vanillestokjes samen met 200 gram suiker toe en breng alles aan de kook. Los hierin de geweekte gelatine op. Haal de pan van het vuur. Roer de 4 eidooiers erdoor en klop het mengsel (au bain marie) stevig en romig.
Klop apart van elkaar de slagroom met 100 gram suiker en de eiwitten met 100 gram suiker stijf. Bewaar 1/3 deel van de slagroom voor de garnering. Spatel eerst de slagroom door het dooiermengsel en, als laatste, de stijfgeklopte eiwitten. Schep de massa in een bavarois/puddingvorm. Laat dit ca. 3 uur afgedekt opstijven.

Serveertip

Stort vlak voor het serveren de bavarois. Schep het ijs in quenelles of bolletjes erbij. Garneer met slagroom, frambozen, munt, poedersuiker, frambozensaus en krokante koekjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top