1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Roergebakken knoflook boontjes

Roergebakken knoflook boontjes

Door: potlord

  • Frans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-01-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gram verse haricot verts
5 tenen (verse knoflook)
Zeezout
olijfolie


Verder heb je nodig


Wok


Boontjes op zijn Frans, zeer snel en makkelijk. En lekker....!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

Blancheer de haricot verts ongeveer 7 minuten. Ze moeten absoluut niet meer dan beetgaar zijn. Laat ze even goed uitlekken. Verwarm de wok goed voor en doe olijf olie in de wok. Bak dan de haricots verts in de hete olie. Voeg de knoflook uit de pers toe. Goed blijven roeren of omgooien (anders verbrand de knoflook). Het vuur hoog laten staan. Voeg vlak voor het einde het groffe zeezout toe. In totaal zo'n 4-5 minuutje roerbakken. Tot de boontjes een beetje bruine plekjes gaan vertonen. je zult merken dat je snel gevoel krijgt voor hoe lang ze moeten bakken.

Serveertip

Direct serveren bij een heerlijk stukje vlees. Dit gerecht is uitstekend geschikt voor vegetariers.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van potlord
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top