500 gram verse haricot verts
5 tenen (verse knoflook)
Zeezout
olijfolie
Wok
Boontjes op zijn Frans, zeer snel en makkelijk. En lekker....!!!
Geen
Blancheer de haricot verts ongeveer 7 minuten. Ze moeten absoluut niet meer dan beetgaar zijn. Laat ze even goed uitlekken. Verwarm de wok goed voor en doe olijf olie in de wok. Bak dan de haricots verts in de hete olie. Voeg de knoflook uit de pers toe. Goed blijven roeren of omgooien (anders verbrand de knoflook). Het vuur hoog laten staan. Voeg vlak voor het einde het groffe zeezout toe. In totaal zo'n 4-5 minuutje roerbakken. Tot de boontjes een beetje bruine plekjes gaan vertonen. je zult merken dat je snel gevoel krijgt voor hoe lang ze moeten bakken.
Direct serveren bij een heerlijk stukje vlees. Dit gerecht is uitstekend geschikt voor vegetariers.
pauliens-verzameling 24-01-2003
Lijkt me lekker, ik heb het favoriet gezet. Je hoort na afloop wel wat we er van vonden.
groeten,
Paulien