1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Artisjokken met 3 vinaigrettes

Artisjokken met 3 vinaigrettes

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2003

Ingrediënten 4 personen


4 grote artisjokken
1 citroen, in parten
Voor de mosterdvinaigrette:
2 el mosterd
8 el olijfolie
8 el appelsap
peper & zout
Voor de chili-aïoli
3 tenen knoflook[
2 rode pepers, van zaad ontdaan en fijngesneden
zout & peper
1 el citroensap
175 ml olijfolie
Voor de anjovisvinaigrette:
5 anjovisfilets
1 teen knoflook
1 el balsamicoazijn
3 tl citroensap
4 el olijfolie
eventueel: 3 el room


Verder heb je nodig


Vijzel of keukenmachine.


Artisjokblaadjes met chili-aïoli, mosterd- en anjovisvinaigrette om in te dopen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de stelen en buitenste bladen van de artisjokken of breek ze af. Zet ze op in ruim koud water met de partjes citroen en kook ze in ca. 40 min. gaar. Leg een deksel of bord op de artisjokken, zodat ze goed onder water blijven. Als een blaadje gemakkelijk loslaat, zijn ze gaar.
Meng intussen alle ingredienten voor de mosterdvinaigrette tot een gladde saus en breng op smaak.
Doe voor de chili-aioli de tenen knoflook, rode pepers en wat zout in een vijzel en wrijf fijn of maal alles in de keukenmachine. Klop 2 eidooiers en 1 el citroensap erdoor en onder voortdurend kloppen (eerst druppel voor druppel, dan in een straaltje) de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Wrijf voor de ansjovisvinaigrette de ansjovisfilets en knoflook fijn in een vijzel. Voeg azijn en citroensap toe. Voor een romige saus ook room erbij doen. Roer goed en klop vervolgens de olijfolie erdoor.
Schep de artisjokken uit de pan en laat ze uitlekken. Geef ieder een artisjok en doop de blaadjes in de vinaigrettes. Schep als je het hooi verwijderd hebt, wat vinaigrette op de bodem.

Bron

Avenue



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top