1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Toemis Kankoeng

Toemis Kankoeng

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-01-2003

Ingrediënten 4 personen


- 6 eetlepels (zonne-)bloemolie
- 1 ui, gepeld en kleingesneden
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- lombok, naar smaak, fijngehakt
- 1 bouillonblokje
- trassi, naar smaak
- sambal badjak extra, naar smaak
- zout
- suiker
- 500 gr. kankoeng, schoongemaakt
- lente-uitjes


Verder heb je nodig


- Wadjan


Groentengerecht, naar een recept van De Spandershoeve*

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten in wadjan, en hierin onder voortdurend omscheppen op hoog vuur alle ingredienten fruiten. Kankoeng pas op het allerlaatste moment toevoegen en maximaal 4 minuten meebakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nijsen


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nijsen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top