Scholrolletjes met mosterdsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2003

Tijd voor vis! Dit gerecht kun je uitstekend van tevoren bereiden. Ideaal als je bijvoorbeeld eters krijgt en een mooi gerecht wilt serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 g scholfilets (of tongfilet)
100 g haricot verts
zout, peper
1 bosuitje
50 g wortels in reepjes gesneden
125 ml crème fraîche
1 el grove mosterd
50 ml droge witte wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Lage ovenschaal, ingevet.

Bereidingswijze

Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in ca. 6 min. beetgaar. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten zout en peper. Snijd het bosuitje in dunne reepjes van 5 cm. Giet de boontjes af. Leg op elke scholfilet aan het brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui en rol de scholrolletjes zo op, dat de groente er aan ??n kant uitsteekt. Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal.
Roer in een kom de cr?me fra?che met mosterd, wijn, zout en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes.
Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175?C in ca. 15 min. gaar worden of in de magnetron op 600 watt in ca. 10 min.

Serveertip

Lekker met krieltjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hilde1007 avatar
hilde1007 24-01-2003

dit wil ik wel even uitproberen,dus even meenemen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten