1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Haricot verts
  6. Scholrolletjes met mosterdsaus

Scholrolletjes met mosterdsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2003

Ingrediënten 2 personen


300 g scholfilets (of tongfilet)
100 g haricot verts
zout, peper
1 bosuitje
50 g wortels in reepjes gesneden
125 ml crème fraîche
1 el grove mosterd
50 ml droge witte wijn


Verder heb je nodig


Lage ovenschaal, ingevet.


Scholrolletjes met mosterdsaus
Scholrolletjes met mosterdsaus

Tijd voor vis! Dit gerecht kun je uitstekend van tevoren bereiden. Ideaal als je bijvoorbeeld eters krijgt en een mooi gerecht wilt serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in ca. 6 min. beetgaar. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten zout en peper. Snijd het bosuitje in dunne reepjes van 5 cm. Giet de boontjes af. Leg op elke scholfilet aan het brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui en rol de scholrolletjes zo op, dat de groente er aan ??n kant uitsteekt. Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal.
Roer in een kom de cr?me fra?che met mosterd, wijn, zout en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes.

Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175?C in ca. 15 min. gaar worden of in de magnetron op 600 watt in ca. 10 min.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met krieltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top