1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelkoekjes
  5. Reibekuchen - Duitse aardappelkoek

Reibekuchen - Duitse aardappelkoek

  • Duits, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2003

Ingrediënten 2 personen


5 grote vastkokende aardappelen
2-3 eieren

2 uien, gesnipperd
1 el bloem
zout & peper
olie om in te bakken
Eventueel: zure room en zalm(kuit)



Er zijn gerechten waar de haute cuisine niet aan kan tippen. Zoals de reibekuchen uit Keulen, ook wel Rievkooche genoemd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze grof (met de keukenmachine). Doe de aardappelrasp in een vergiet en druk het vocht eruit. Meng de rasp met de uien, de eieren, bloem, peper en zout. Verhit in een zware koekenpan voldoende olie om de bodem te bedekken. Schep volle lepels aardappelrasp in de pan, druk het mengsel plat en bak de aardappelpannenkoek met het deksel op de pan aan beide kanten goudbruin op een laag vuur en gedurende ca. 10 min. per kant.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Met creme fraiche of zure room en gerookte zalm en kaviaar of eenvoudig zonder room en vis.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top