5 grote vastkokende aardappelen
2-3 eieren
2 uien, gesnipperd
1 el bloem
zout & peper
olie om in te bakken
Eventueel: zure room en zalm(kuit)
Er zijn gerechten waar de haute cuisine niet aan kan tippen. Zoals de reibekuchen uit Keulen, ook wel Rievkooche genoemd.
Schil de aardappelen en rasp ze grof (met de keukenmachine). Doe de aardappelrasp in een vergiet en druk het vocht eruit. Meng de rasp met de uien, de eieren, bloem, peper en zout. Verhit in een zware koekenpan voldoende olie om de bodem te bedekken. Schep volle lepels aardappelrasp in de pan, druk het mengsel plat en bak de aardappelpannenkoek met het deksel op de pan aan beide kanten goudbruin op een laag vuur en gedurende ca. 10 min. per kant.
Met creme fraiche of zure room en gerookte zalm en kaviaar of eenvoudig zonder room en vis.