1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reibekuchen - Duitse aardappelkoek

Reibekuchen - Duitse aardappelkoek

Door: matisse

  • Duits, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2003

Ingrediënten 2 personen


5 grote vastkokende aardappelen
2-3 eieren

2 uien, gesnipperd
1 el bloem
zout & peper
olie om in te bakken
Eventueel: zure room en zalm(kuit)



Er zijn gerechten waar de haute cuisine niet aan kan tippen. Zoals de reibekuchen uit Keulen, ook wel Rievkooche genoemd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze grof (met de keukenmachine). Doe de aardappelrasp in een vergiet en druk het vocht eruit. Meng de rasp met de uien, de eieren, bloem, peper en zout. Verhit in een zware koekenpan voldoende olie om de bodem te bedekken. Schep volle lepels aardappelrasp in de pan, druk het mengsel plat en bak de aardappelpannenkoek met het deksel op de pan aan beide kanten goudbruin op een laag vuur en gedurende ca. 10 min. per kant.

Serveertip

Met creme fraiche of zure room en gerookte zalm en kaviaar of eenvoudig zonder room en vis.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top