Gekarameliseerde kip met noedels
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
300 g Chinese eiernoedels (mie); 2 el honing, 3-4 el zoete ketjap (ketjap manis); 1 cm gemberwortel, geraspt; 4 teentjes knoflook, geperst; 4 (scharrel)kipfilets, in blokjes; 2 struikjes baby paksoi of 1 grote struikVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 478,58 kcal |
Koolhydraten | 70,83 g |
Eiwitten | 39,61 g |
Vetten | 3,52 g |
Bereidingswijze
Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de noedels toe en draai het vuur uit. Roer na ongeveer 1 min. de noedels even los en laat ze nog ongeveer 2 min. in het water staan. Laat de noedels uitlekken. Meng ondertussen de honing, ketjap, gember, peper naar smaak en knoflook in een kom en marineer hierin de kip ongeveer 10 min. Verhit in een grote pan of wok 1/2 el olie en roerbak hierin op hoog vuur de kip met de marinade. Het vocht verdampt en de kip krijgt een karamelachtig laagje door de honing en de ketjap. Haal intussen de blaadjes van de pasoi los en verwijder evt. dikke nerven. Voeg na ongeveer 10 minuten de paksoi toe aan de kip en roerbak deze ongeveer 1 minuut mee. Breng de kip op smaak met zout en peper. Verdeel de noedels over 4 borden en leg het kipmengsel erop.
Serveertip
bron: Tip Culinair 7-2002