Gekarameliseerde kip met noedels

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g Chinese eiernoedels (mie); 2 el honing, 3-4 el zoete ketjap (ketjap manis); 1 cm gemberwortel, geraspt; 4 teentjes knoflook, geperst; 4 (scharrel)kipfilets, in blokjes; 2 struikjes baby paksoi of 1 grote struik
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 478,58 kcal
Koolhydraten 70,83 g
Eiwitten 39,61 g
Vetten 3,52 g

Bereidingswijze

Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de noedels toe en draai het vuur uit. Roer na ongeveer 1 min. de noedels even los en laat ze nog ongeveer 2 min. in het water staan. Laat de noedels uitlekken. Meng ondertussen de honing, ketjap, gember, peper naar smaak en knoflook in een kom en marineer hierin de kip ongeveer 10 min. Verhit in een grote pan of wok 1/2 el olie en roerbak hierin op hoog vuur de kip met de marinade. Het vocht verdampt en de kip krijgt een karamelachtig laagje door de honing en de ketjap. Haal intussen de blaadjes van de pasoi los en verwijder evt. dikke nerven. Voeg na ongeveer 10 minuten de paksoi toe aan de kip en roerbak deze ongeveer 1 minuut mee. Breng de kip op smaak met zout en peper. Verdeel de noedels over 4 borden en leg het kipmengsel erop.

Serveertip

bron: Tip Culinair 7-2002

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pauliens-verzameling avatar
pauliens-verzameling

Doorsturen

Home Recepten