1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. spitskoolschotel met rijst

spitskoolschotel met rijst

Door: eoverbosch

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2003

Ingrediënten


1 prei (een ui kan ook), 500 g spitskool, olijfolie 400 g rundergehakt, 1 eetl. kerriepoeder, 1 theel. laos, 1 theel. djinten, zout, peper, 1 bouillontablet, 400 g drooggekookte rijst, ketjap.



Snelle en heerlijke schotel. En ook nog gezond.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de schoongemaaktje prei in dunne ringen. Snijd de kool fijn en spoel het in een vergiet af.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de gehakt rul. Voeg de prei toe, bak deze even mee en schep vervolgens de kool erbij. Doe de kerrie, laos, djinten en peper erbij. Verkruimel de bouillontablet erboven. Laat alles ca. tien minuten bakken. Schep de gare rijst erdoor en maak het gerecht af met de ketjap. Even proeven of er nog zout bij moet.

Serveertip

Lekker met kroepoek, seroendeng, zuurgoed, pindasaus en zoete chilisaus.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eoverbosch
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top