Caldo Verde

  • Portugees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2003

Deze Portugese boerenkoolsoep leert ons dat met boerenkool meer mogelijk is dan onze stamppot. Uit nl.culinair



Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr. aardappelen 2 teentjes knoflook olijfolie
150 gr. gesneden boerenkool 1 lt. water zout




Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gebruik afkokers. de 300 gr. moet geschild worden gewogen, anders heeft u te wieing aardappelen. Snij de aardappelen in stukken en de knoflook overlangs in dunne plakken. Laat de knoflook in 1 lepel olie goudgeel kleuren. Voeg aardappelen en groenten toe, dan water en zout en breng aan de kook. Pureer groenten en kookvocht in gedeelten, doe terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat ieder er naar smaak extra olijfolie doorroeren (begin met 1/2 lepel!).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten