1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Caldo Verde

Caldo Verde

  • Portugees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2003

Ingrediënten


300 gr. aardappelen 2 teentjes knoflook olijfolie
150 gr. gesneden boerenkool 1 lt. water zout






Deze Portugese boerenkoolsoep leert ons dat met boerenkool meer mogelijk is dan onze stamppot. Uit nl.culinair

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gebruik afkokers. de 300 gr. moet geschild worden gewogen, anders heeft u te wieing aardappelen. Snij de aardappelen in stukken en de knoflook overlangs in dunne plakken. Laat de knoflook in 1 lepel olie goudgeel kleuren. Voeg aardappelen en groenten toe, dan water en zout en breng aan de kook. Pureer groenten en kookvocht in gedeelten, doe terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat ieder er naar smaak extra olijfolie doorroeren (begin met 1/2 lepel!).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top