1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugese Lamskoteletten

Portugese Lamskoteletten

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2003

Ingrediënten


8 lamskoteletten - 40 gram boter - 5 eetlepels olie - 4 kleine tomaten - 200 gram rijst - 4 groene paprika's - 2 teentjes knoflook - peterselie - 1 dl droge witte wijn - 1 dl bouillon - tomatenpuree - zout, peper- beurre manie



4 pers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de tomaten, snij ze doormidden, bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken. Kook de rijst. Leg de paprika's onder de grill totdat de schil opbolt en zwart wordt. Schrik ze in koud water. Schil ze, snij ze doormidden, haal er de zaadlijsten uit en snij het paprikavlees in brunoise.

Bereidingswijze

Schil de knoflook en hak die fijn. Was wat peterselie en hak die fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en sauteer hierin de stukjes paprika. Droog de tomaten af. Verhit de rest van de olie in een pan en sauteer hierin de halve tomaten. Geef enkele minuten voordat de paprika goed is er de knoflook bij, de helft van de peterselie en wat zout en peper. Verhit de boter in een pan, bestrooi de lamskoteletten met peper en zout en sauteer ze aan beide kanten bruin. Meng de paprika door de rijst en stort deze in een kring op de dienschaal. Garneer de rijst met de halve tomaten. Leg in het midden de koteletten en houd de schaal warm. Deglaceer nu met de wijn en met de bouillon. Geef er een blikje tomatenpuree bij en laat goed koken. Reduceer de saus tot de helft en bind de saus met twee eetlepels beurre manie die langzaam onder goed roeren worden toegevoegd. Schenk de saus over de koteletten. Strooi er de rest van de peterselie over en serveer.


Serveertip

Verklaring:
Brunoise
In kleine blokjes gesneden groenten zoals wortels, prei, ui, selderij enz.
Sauteren
aanbraden of aangaren
Beurre Manie
Ingredienten:

100 gram boter - 75 gram bloem
-
Bereiding:

Roer de boter zacht. Zeef de bloem. Meng de bloem goed door de boter. Bewaar de Beurre Manie in de koelkast. Wanneer men een saus af maakt met deze boter, dan mag de saus niet meer koken.






Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top