hartige taart met spinazie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-01-2003
speciaal voor mijn zus omdat ze hem zo lekker vond
Ingrediënten 4 personen
pakje bladerdeeg voor hartige taart, 30 g bloem, 3.5 dl melk, 1,5 dl slagroom, 125 ml zure room of roomkaas, 450 g diepvriesspinazie of verse spinazie (of half/half), 175 g geraspte parmezaanse kaas, 0.5 tl koriander, 2 el (verse of diepvries)basilicum, 2 eieren, 250 g. gerookte zalmfilet in plakjes.Benodigdheden
springvorm of andere vorm om de taart in te bakken, steelpan, kommenVoorbereiding
Bij diepvriesspinazie: ontdooi de spinazie en ontdooi het bladerdeeg.
Vet de bakvorm in (bekleed de bodem met bakpapier, zo nodig)
verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
SAUS: Smelt de boter in het steelpannetje, roer de bloem erdoor en bak dit een paar minuten. Roer de melk en de slagroom er door en laat dit even zachtjes koken. Roer er 50 g parmezaanse kaas, zout, peper en koriander door en zet de saus apart.
SPINAZIE: Bij verse spinazie, hak de spinazie grof en roerbak de spinazie tot het geslonken is. De spinazie in een zeef uit laten lekken. Roer in een kom de eieren met de zure room los voeg de basilicum, 75 g parmezaanse kaas, spinazie, zout en peter toe.
DE TAART: Bedek de bakvorm met het bladerdeeg. leg onderin een laagje saus, daarop een laagje spinazie en daar een paar plakjes zalm. Maak nog zo'n laag en sluit af met de saus. Strooi de rest van de kaas er over.
Bak de taart 30 min met aluminiumfolie en 15 min zonder of maak gebruik van de combi oven.
Serveertip
Het gerecht is heerlijk, maar door de kaas en room een beetje zwaar. Het is lekker om er een frisse salade er bij te serveren bijv. met komkommer en een frisse witte wijn.
Eet smakelijk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties