bloemkool-gehakttaart
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een echte Hollandse hartige taart.
Ingrediënten 4 personen
400 g. verse worst, margarine of boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 450 g. bloemkool, zout, 1 rol bladerdeeg (of 6 plakjes), 1 zakje roomsaus (of zelf maken), nootmuskaat, 3 eieren, 100 g. geraspte kaas, 2 el. amandelschaafselVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bereidingswijze
Druk de verse worst uit het velletje. Het 'gehakt' al roerend rul bakken in wat bakmargarine. Uitje snipperen en toevoegen, samen met het geperste teentje knoflook. De bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en 5 min. koken in water met zout, uit laten lekken. Een quicheschaal invetten, bekleden met het bladerdeeg en de bodem inprikken. Het rulle gehakt erover verdelen, de bloemkoolroosjes erop leggen. Een zakje roomsaus bereiden (of zelf maken), op smaak brengen met wat nootmuskaat en van het vuur af de eieren en de kaas erdoor kloppen. Over de bloemkool schenken. De taart in 30-40 min. goudbruin en gaar bakken. De laatste 5 min. het amandelschaafsel over de taart strooien en laten kleuren.