1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. zarzuela

zarzuela

Door: pietje_61

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-01-2003

Ingrediënten 3 personen


500 gr mosselen, 6 gamba's, 100 gr inktvisringen ongepaneerd, 500 gr visfilet zoals tilapia en zeeduivel of kabeljauw, 20 gr boter, 6 el olijfolie, 8 teentjes knoflook, 2 ontveld tomaten in stukjes zonder zaadjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl droge witte wijn, 1 1/2 visbouillon, 2 laurierblaadjes, 1 el paprikapoeder, 4 el brandy, zout, versgemalen peper, partjes citroen.

Voor de picada:
40 gr witte amandelen gemalen, 2 el fijngesneden peterselie, 1 envelopje saffraan, opgelost in 3 el hete witte wijn, 2geroosterde sneden witbrood in stukjes, 4 el olijfolie, 2 el van de hete visbouillon.


Verder heb je nodig


Recept van koken op z'n spaans van de zuivelkeuken.


Spaanse visschotel. Zo lekker dat je je vingers erbij opeet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de vis in grote stuken van 5 cm breed.
Pureer alle ingredienten voor de picada.
Los de tomatenpuree op in de wijn

Bereidingswijze

Verhit de boter en de olie gloeiend heet en fruit de ui en knoflook ca 5 min.
Voeg de gamba's en inktvisringen toe en na 1 minuut de tomaat.
Doe tomatenpureewijn, visbouillon, vis, laurier, paprikapoeder, brandy.
Breng goed op smaak met zout en peper.
Doe na 3 minuten de picada erbij en de schelpen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen in ca 8 minuten opengaan.

Serveertip

Serveer met vers stokbrood of geroosterd brood en partjes citroen

Geef vooraf 'n lekkere groene salade.
Desser: flan.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pietje_61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top