1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Curry
  6. Rundvlees curry

Rundvlees curry

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2003

Ingrediënten 6 personen


120 gr rundersteak
200 gr ui, in ringen
1 kleine appel, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 theel geraspte verse gember
3 theel bruine basterdsuiker
3 theel sojasaus
1/2 theel chilipoeder
3 theel kerriepoeder
1 klein blikje tomatenpuree
2 dl water
1 bouillontablet, verkruimeld
250 gr ananasblokjes
2 theel maizena
2 theel water
360 gr gekookte rijst, warm



Weight Watchers, 6 porties, 340 Kcal p.p. OF totaal p.p.: 3 E, 1/2 G, 1 Z, 1/2 F en 20 K

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bereidingswijze


2. Snij het vlees in blokjes.
3. Neem een middelgrote ovenschaal en leg hierin het vlees, de ui, appel, knoflook, gember, suiker, sojasaus, chilipoeder, kerriepoeder, tomatenpuree, water en het bouillontablet. Dek de schaal af en plaats de schaal 1 tot 1,5 uur in de oven, totdat het vlees gaar is.
4. Voeg de stukjes ananas toe. Meng in een kopje de maizena met het water en voeg dit aan het vlees toe. Goed doorroeren.

Serveertip

5. Beef curry serveren met de rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ogre


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ogre
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top