1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Bieflapjes met roerbakgroente

Bieflapjes met roerbakgroente

Door: ogre

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2003

Ingrediënten 2 personen


200 g sperziebonen
1 middelgrote ui
200 g bieflappen
100 g champignons
2 el olie
1 el tomatenpuree
1 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
1 1/2 dl water
1 tl maizenapeper
1 el fijngehakte peterselie
300 g gekookte witte rijst (ca. 150 g ongekookt)



Voor 2 personen; Voedingswaarde per portie 530 Kcal.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en snipper de ui fijn.
Snijd de bieflappen in smalle reepjes en de champignons in plakjes.
Laat de wadjan of wok goed heet worden en voeg daarna pas olie toe. Fruit de gesnipperde ui in de olie.
Voeg het vlees toe en roerbak het al omscheppend gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen, champignons, tomatenpuree, ketjap en de sambal toe en bak alles enkele minuten mee.
Giet 1 dl water erbij en warm het geheel goed door.
Gebruik de rest van het water om de maizena aan te maken.
Schuif alle ingredienten naar een kant van de wadjan of wok en bindt het overgebleven vocht met de aangemaakte maizena.
Breng het gerecht op smaak met peper en strooi er fijngehakte peterselie over.

Serveertip

Serveer hierbij gekookte rijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ogre
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top