enchilada's gevuld met pittige spinazie
- Mexicaans, Vegetarisch
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pak Iglo gehakte spinazie, deelblokjes (andere spinazie kan natuurlijk ook, 3 bosuitjes, 2 el. fijngehakte koriander of peterselie, 150 g. geraspte kaas, tabasco, zout, versgemalen zwarte peper, 4 bloemtortilla's, 3 dl. gekruide tomatensaus, 125 ml. zure roomVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing en schep er 2 el. uienringetjes, 1 el. koriander en 50 g. geraspte kaas door. Voeg wat tabasco, zout en peper naar smaak toe. Schep de spinazie op de bloemtortilla's, rol deze op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Breng de tomatensaus pittig op smaak met tabasco en strijk de saus over de tortilla's uit. Verdeel de zure room en de rest van de bostuitjes en kaas erover. Laat de enchilada's ca. 25-30 min. in de oven goudbruin worden.
Serveertip
Dit recept stond ooit achterop een pak spinazie van Iglo.