1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. langoustines met kreeftenjus en gerookte knoflook

langoustines met kreeftenjus en gerookte knoflook

Door: mauritsenole92

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2003

Ingrediënten 4 personen


20 langoustines (formaat 8/12), zout, peper, 1,5 dl. pesto (zelfgemaakt natuurlijk), dragonsnippers, 2 dl kreeftenjus, 1/2 teentje geperste knoflook, 2 dl melk, 50 g roomboter, 1 dl geslagen room, 200 g spaghettini, julienne van bospeen, julienne van courgette, een scheutje olijfolie.



Een recept van Gerard Wollerich van restaurant Wollerich

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Langoustines halveren, het darmkanaal verwijderen en met zout en peper bestrooien. Besprenkelen met pesto en dragonsnippers. De langoustines rangschikken op een geoliede plaat. Geperste knoflook aan de melk toevoegen en met wat zout licht verwarmen en schuimig kloppen. De spaghettini kort blancheren, uitlekken en een scheutje olijfolie toevoegen. De spaghettini mengen met de julienne van bospeen en courgette. De kreeftenjus verwarmen en opkloppen met klontjes koude roomboter. De saus afmaken door de geslagen room door de saus te spatelen. De langoustines in de oven op 220 gr. ongeveer 3 min verwarmen. De langoustines op een verwarmd bord dresseren, samen met de spaghettini. De kreeftenjus toevoegen en het knoflookschuim over de langoustines gieten.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top