1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Venkel
  5. venkel met cherrytomaatjes uit de oven

venkel met cherrytomaatjes uit de oven

  •  , Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2003

Ingrediënten 4 personen


3 venkelknollen, 2 bakjes cherry tomaatjes, paar tenen knoflook, verse tijm, peper en zout, scheut olijfolie, een paar klontjes boter en een glas witte wijn


Verder heb je nodig


Oven op 220 gr (ikzelf doe de laatste 10 min. altijd op 250 gr)
ovenschaal
schuimspaan


In ongeveer 35 minuten de lekkerste cherrytomaatjes met wijn! (Dit is echt een waaaaanzinnige combinatie!!)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de venkel en de tomaten
snij de venkel in stukken, bewaar wel de pluimpjes

Bereidingswijze

Doe de pluimpjes van de venkel in je ovenschaal. Kook de venkel in zout water gaar in ong. 10 min. Haal ze met je schuimspaan uit het water en doe ze in de ovenschaal. Even de ingekruiste cherrytomaten in het kokende water. Verwijder de schillen en doe ze bij de venkel. De tijm van de takjes afrissen (of gewoon een deksel losdraaien!) Dit doe je ook erbij. Nog een beetje peper en zout erover, een scheut olijfolij erbij. De uitgeperste knoflooktenen erover verdelen met een paar kleine boterklonten. De glas wijn erbij schenken en de oven in! Gedurende zon 25 min. in de oven en je hebt werkelijk een overheerlijk gerecht!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Met wat gekookte aardappeltjes bv.
Gooi dan wat venkelpuimpjes over de aardappels, mmmm, een heerlijke anijssmaak krijgen ze ervan!


Dank je wel Jamie!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top