1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Stoofvlees
  5. Stoofvlees

Stoofvlees

Door: reve51

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2003

Ingrediënten 4 personen


Ca. 1 kg. riblappenbakvet naar keuze4 flinke uien2 teentjes knoflook1
laurierblaadje4 kruidnagelsnootmuskaatzwarte peperfoelie1 theel. zout
1 flesje oudbruinzo nodig wat heet water



Lekker zacht rundvlees met uien en knoflook.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de riblappen in blokjes.Pel de uien en snijd ze in vieren en dan in reepjes.
Pel de knoflook, houdt de teentjes heel en steek in elk teentje 2 kruidnagels. (Ik vind het
zelf niet zo lekker om een kruidnagel in mijn mond te hebben en zo kun je ze wat makkelijker
terugvinden.)Bestrooi het vlees met (veel) peper, nootmuskaat en wat foelie.

Bereidingswijze

Maak, in een braadpan met dikke bodem, het bakvet heet.Doe het vlees er beetje bij beetje
in en bak het al omscheppend goed bruin.Doe er de uien bij en bak tot die ook bruin zijn.
Strooi de theelepel zout over het vleesmengsel, roer even door en giet er dan, voorzichtig,
het oudbruin bij.Roer nogmaals om.Er moet zoveel vocht inzitten, dat het vlees net
onder staat.Vul het eventueel aan met wat heet water.Doe de knoflook met de kruidnagels
en het laurierblaadje erbij.Zet de pan nu op het kleinste pitje wat er op je kookplaat
zit, liefst met een sudderplaatje en laat het stoofvlees sudderen tot het gaar is.Hoe
langer, minstens 3 uur, hoe lekkerder !Roer af en toe en schenk er eventueel een klein
beetje water bij als dat nodig is.

Serveertip

Dit smaakt lekker bij spruitjes en gekookte aardappels.Geef er ook eens stoofpeertjes
bij.Ook heel lekker met zelfgemaakte dikke patat.Stoof het laatste half uur eens 400
gram winterwortelblokjes met het vlees mee.Ik gebruik zelf het liefst olijfolie
om in te bakken, vandaar dat er bakvet naar keuze staat.Haal voor het serveren de
kruidnagels en het laurierblad uit het stoofvlees.Eet smakelijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top