Gehaktballetjes sweet and sour ( in zoet-zure saus)

  • Chinees, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Gehaktballetjes sweet and sour ( in zoet-zure saus)

    Gehaktballetjes sweet and sour ( in zoet-zure saus)

    Gehaktballetjes sweet and sour ( in zoet-zure saus)

Heerlijke kleine gehaktballetjes in een pittige zoet-zure saus. Lekker bij de borrel, maar ook heerlijk als onderdeel van een buffet, rijsttafel of alleen met rijst en een bak sla als hoofdmaaltijd Je kunt er dus alle kanten mee op.
De saus komt uit een Chinees-Indisch kookboekje. Ik heb zelf het recept verzonnen met de gehakballetjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram half om half gehakt - peper - zout - 1 ei - aromat - paneermeel - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 4 el tomatenketchup - 1 el zoete chilisaus - 4 el donkerbruine basterdsuiker - 1 tl gemberpoeder - 4 el witte azijn - 1 bouillontablet - peper en zout naar smaak - 1 el worcestersaus - 1 el zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng het gehakt met peper, zout, aromat, ei en paneermeel en vorm hiervan kleine gehaktballetjes. Snipper de uien en de knoflook.

Bereidingswijze

Bak de gehaktballetjes in de olie rondom bruin. Meng de tomatenketchup, chilisaus, basterdsuiker, gemberpoeder, azijn, worcestersaus en 2 a 3 el water. Voeg deze saus bij de gehaktballetjes. Doe de rauwe fijngesneden ui en knoflook erbij en zet de pan op het vuur tot de gehaktballetjes gaar zijn. (plm. 10-15 minuten)

Serveertip

Lekker bij de borrel (tapas), lekker met rijst en een bak salade of als onderdeel van een rijsttafel.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten