Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. bami

bami

Door: heleen61

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2003

Ingrediënten



500 gr. mie of spaghetti
4 teentjes knoflook
laos (4 blokjes van 1 cm)
zout
6 eetl. ketjap
4 eetl. sojasaus
stukje trassi
? bosje selderij
6 theel. olie
1 ui
2 bouillonblokjes



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Water aan de kook brengen met zout, een stukje laos en enkele druppels olie en als het water kookt de mie of spaghetti toevoegen en omscheppen. Zodra de mie of spaghetti gaar is het water afgieten en in een vergiet doen en onder de koude kraan houden zodat de mie volkomen koud wordt. Olie in de pan doen, dan de gesnipperde ui en knoflook, de stukjes laos en de trassi erbij doen, flink omscheppen. Als alles al wat doorbakken is de bouillonblokjes, ketjap en sojasaus toevoegen en goed vermengen en dan de mie of spaghetti erbij doen. Goed omscheppen. Eventueel meer bouillonblokjes, ketjap of sojasaus toevoegen. De selderij in hele fijne stukjes snijden en over de bami strooien. Het geheel nog even laten bakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top