1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq au vin

Coq au vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2003

Ingrediënten 4 personen


1 haantje(of braadkip) van 1'2 kg
100 gr spekblokjes
400 gr sjalotten
1 a 2 eetlepels vloeiende bloem
300 gr champignons de paris
1 eetlepel boter
2 eetlepels olie
1 fles rode wijn
2 teentjes knoflook
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
4 takjes peterselie
een beetje suiker,p&z



Letterlijk vertaald:een haantje in(rode)wijn met champignons,sjalotten en spekjes.Een overheerlijk suddergerecht.Een franse klassieker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij het haantje in stukken,kruid met p&z,bestuif met bloem
-pel de sjalotten en hak ze fijn
borstel de champignons schoon
-braad de stukken haan rondom aan in hete boter en olie
-Doe er de sjalotten en spekblokjes bij
-laat alles kort meebakken,schep alles uit de pan
-blus de pan met wijn en laat tot de helft inkoken
-doe er het haantje,de spekjes en sjalotjes in,voeg er dan de champignons,geplette knoflook,tijm,laurier aan toe en laat een uurtje zacht stoven.
-Neem er de tijm en laurier uit
-breng de saus op smaak met een mespunt suiker,p&z
-werk af met peterselie

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hilde1007


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hilde1007
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top