pronkebonensoep

  • Regionaal,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2003

een oud gronings recept, een echte maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond prei, 1 kilo hamschijf,1pond pronkebonen,2 dikke uien,1 verse worst,7 maggi blokjes,2 ons paprijst
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

zet de pronkebonen in een grote pan schoon water een nacht te weken

Bereidingswijze

maak de prei en de uien schoon, snijd de prei in stukken en de ui in schijfjes (niet te grof) doe dit in de pan met het water waar de bonen al in hebben staan te weken, doe de hamschijf en de maggi blokjes erbij even goed doorroeren dan de rijst ook dan weer goed roeren, alles ca.4 uur zachtjes laten doorkoken wel regelmatig roeren i.v.m. de rijst 20 minuten voor het opdienen de worst meekoken uit de pan halen en in plakjes snijden dan terug doen in de pan soep

Serveertip

voor de leifhebber kunnen er eventueel nog wat speklapjes in mee worden gekookt, wat dan later op een plakje roggebrood bij de soep gegeten kan worden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten