Penne rigate met een uiensaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Snel en lekker.
Bereidingswijze
Pel en snipper de gele uien, pel en snijd de teentjes knoflook in hele dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm., pel rode ui en snijd hem in ringen. Kook de pasta (penne rigate) in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit vervolgens de olijfolie en bak de spekreepjes in 3 min. bruin. voeg de gele uien, de knoflook en de kerriepoeder toe en bak al omscheppend in ca. 5 min. op een halfhoog vuur glazig. Bak als laatste de bosuitjes 3 min. mee. Voeg de kruidenbouillon en de room culinair toe en breng de saus aan de kook. breng de saus op smaak met peper en zout. verdeel de saus over de pasta. Garneer met de rode uienringen, de geraspte parmezaanse kaas en de fijngeknipte bieslook.
Serveertip
Lekker met een tomatensalade.