1. Home
  2. Recepten
  3. Koreaanse keuken
  4. Sushi
  5. Japans Koreaans Sushi rol

Japans Koreaans Sushi rol

Door: sanderberkel

  • Koreaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-01-2003

Ingrediënten 2 personen


Gekookte (surinaamse "kleverige") rijst ( geen droge korrel gedoe.) blikje tonijn, komkommer, ei, peen, etc. naar eigen inzicht, zeewier blad


Verder heb je nodig


Een "rolbaar" dunne rieten matje, maar je kunt het ook met een theedoek doen.
Zeewier blad kun je kopen in elke Chinese supermarkt in de grote steden, of als je het echte koreaanse zeewier wilt, volgens japanners de beste ter wereld, kun je het speciaal gaan kopen in Het Korean Agricultural Trade Center KATIC in Rotterdam


Koreaanse "kimbap" sushi rol, Gezond, snel en een geweldige lunch

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst en snij de groenten in lange dunne strengen van ongeveer een halve centimeter dikte (0.5) bak de eieren en snij ook dat in dunne strengen.

Bereidingswijze

Leg een zeewierblad op een theedoek of een rieten rolmat op een vlakke ondergrond, en bedek het met een dunne laag kleverige rijst. Zorg ervoor dat aan de bovenkant een rand van 1 cm vrij blijft. Leg de groente strengen en tonijn in het midden, horizontaal over de gehele lengte van het vierkante blad. Gebruk nu de theedoek en rol het zeewierblad stevig op. Gebruik rijst om de rol vast te "plakken" en te sluiten. Snij de rol in schijven van ongeveer 1 cm. dikte, serveer met sojasaus.

Serveertip

Meerdere andere ingredienten bieden een oneindige variatie, kip, vlees, groenten, kaas etc. Hier in Korea heb je een veelvoud aan soorten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sanderberkel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top