1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Argentijnse keuken
  5. Puchero Maxima

Puchero Maxima

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2003

Ingrediënten 4 personen


3 liter water
450 gram mager rundvlees uit een stuk
150 gram kipfilet
1 ui
1 groene paprika
1 grote aardappel
2 rapen
4 hele peperkorrels
1/2 winterpeen of 1 klein exemplaar
30 gr rijst of vermicelli
enkele takjes peterselie
zout



Het principe van de Argentijnse puchero is dat het vlees en groenten in vocht worden gegaard, tot een smakelijke soep is ontstaan. Vervolgens worden het vlees, de groenten en het vocht apart opgediend. Onderstaand recept is een basisrecept, waar je naar hartelust op kunt varieren, net zoals de latino's zelf doen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de groenten in grove stukken. Breng het water, met een snufje zout erin, aan de kook. Voeg het vlees, de groenten, de peterselie en de peperkorrels toe en breng dit alles weer aan de kook. Verwijder het schuim dat eventueel op het water drijft. Laat het geheel ongeveer 2 uur garen. Neem daarna het vlees en de groenten uit de pan, leg ze op aparte schalen en hou ze warm in de oven. Voeg de rijst of de vermicelli bij het vocht en kook het zoals op de verpakking vermeld staat. Breng de soep op smaak met zout en peper. Dien eerst de soep op en serveer het vlees en de groenten als tweede gang.

Serveertip

Bron: Kookgedachten no. 2 - 2002



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top