1. Home
  2. Recepten
  3. Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas

Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas

  •  , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2003

Ingrediënten 4 personen


- 1 kleine bloemkool of 500 g bloemkool (diepvries)
- 300 g quornblokjes (vers of diepvries)
- 1 rode paprika
- 180 g harde geitenkaas
- 3 petit-suissekaasjes
- 6 eetl. gemalen parmezaan
- 4 eetl. bloem
- 6 dl melk
- 2 eetl. paneermeel
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetl. boter
- 4 eetl. olijfolie
- 1/4 koffiel. pili-pili
- 1 koffiel. paprikapoeder - peper en zout



Geitenkaas geeft deze heerlijke gratin een pittig smaakje; 4 pers.; Bereiding (20 min. + 30 min. in de oven)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn. Rasp de geitenkaas (of snij in kleine blokjes).

Bereidingswijze

Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn (diepgevroren: niet ontdooien) 2 min. bakken. Kruid met paprikapoeder.


Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn (diepgevroren bloemkool hoeft u niet te ontdooien). Laat al roerend 5 min. bakken. Doe alles in een ovenschotel.


Smelt de boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pili-pili. Doe er de bloem bij en laat nog even bakken.


Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suissekaasjes en de
geitenkaas toe.


Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 min. verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Giet de saus in de ovenschotel.


Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.


Schuif 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 ?C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill.

Serveertip

Afwerking

Dien op met primeuraardappelen of stokbrood en een fris slaatje.

Kooktip

U kunt deze schotel volledig vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u hem enkel in de oven te schuiven (reken dan 10 min. extra).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top