Risotto Met Kaas

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-1998

Risotto met 3 soorten kaas en broccoli

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 sjalot
1 teentje knoflook
400 g broccoli
4 1/2 dl kruidenbouillon
40 g boter
150 g risottorijst
1/2 dl witte wijn
25 g geraspte Gruyere-kaas
30 g geraspte Pecorino-kaas
30 g geraspte Parmezaanse kaas
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalot met knoflook.
Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes van de stelen (stelen worden niet gebruikt).
Breng de bouillon aan de kook.
Smelt de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de ui met de knoflook in ca. 5 min. zacht en goudgeel.
Voeg de risottorijst toe en fruit ze al omscheppend mee totdat de rijstkorrels glazig zien.
Voeg de wijn toe en breng al omscheppend aan de kook.
Voeg als de wijn helemaal door de rijst is opgenomen 1 dl kokende bouillon toe.
Blijf roeren.
Voeg telkens als de bouillon opgenomen is 1 dl hete bouillon toe, todat alle bouillon is gebruikt.
Voeg halverwege de bereidingstijd de broccoli toe.
Blijf regelmatig roeren.
Laat de risotto in ca. 25 min. gaar koken.
Schep de kaassoorten, de rest van de boter en wat peper door de risotto.
Laat de risotto van het vuur af met het deksel op de pan 3 min. rusten.

Serveertip

Lekker met een frisse salade en een stukje vlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten