1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Groentesoep

Groentesoep

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2003

Ingrediënten 4 personen


-350 g in blokjes gesneden wortels
-250 g in blokjes gesneden koolrabi
-2 in ringen gesneden kleine preien
-125 g in blokjes gesneden aardappelen
-1 liter groentebouillon
-3 dl melk
-zout, peper
-1 dl slagroom
-1 eetlepel gehakte peterselie



Heerlijk gepureerde soep, eenvoudig en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-doe al de groenten met de bouillon in een pan en breng aan de kook
-deksel op de pan en 30 min zachtjes laten trekken

Bereidingswijze

-pureer de soep
-roer de melk erdoor en verwarm ze terug
-kruiden naar smaak met zout en peper
-klop de slagroom lobbig en roer de peterselie erdoor

Serveertip

Verdeel de soep over de borden en garneer met 1 eetlepel van de geklopte slagroom/peterselie in het midden en serveer meteen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top