1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Panna Cotta

Panna Cotta

Door: bellie

  • Italiaans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-01-2003

Ingrediënten 6 personen


8 dl slagroom
60-75 gram poedersuiker
1 opengesneden vanillestokje
geraspte schil van 1 citroen
4 witte gelatineblaadjes




Panna Cotta is een klassiek Toscaans nagerecht, dat opvalt door eenvoud. En niet alleen door eenvoud, maar ook door smaak. Eenmaal proevend raakt u niet meer uitgelepeld...!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 6 dl slagroom met de poedersuiker, het vanillestokje en de citroenschil aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er tweederde deel over is. Haal het vanillestokje uit het roommengsel, schraap het merg eruit en voeg dit weer aan het mengsel toe. Week de gelatine gedurende 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los het, van het vuur af, op in het warme roommengsel. Laat het mengsel iets afkoelen. Klop 2 dl slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt. Verdeel het mengsel over 6 vormpjes van 1,5-2,0 dl inhoud. Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Stort de panna cotta voor het opdienen en serveer dit nagerecht puur of geeft er aardbeiensaus bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top