1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ossenhaas
  6. Ossenhaas in kruidenpanade

Ossenhaas in kruidenpanade

Door: cuisine_monique

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2003

Ingrediënten 4 personen


1 zakje verse Italiaanse kruiden, 1 zakje verse peterselie, 1 zakje verse basilicum, 4 teentjes knoflook, 4 ossenhaasjes, 3 el. olie, zwarte peper, 2 el. boter, zout



Mals vlees in verse kruiden gedrukt

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen. Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken. Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken. Kruidenmengsel in diep bord strooien. Ossenhaasjes dun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper. Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten. Ossenhaasjes in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rose bakken. Vlees bestrooien met zout en op vier warme borden leggen. Serveren met de gekaramelliseerde witlof (zie bijgerechten) en een aardappelgratin.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top