Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Geroosterde varkenshaasmedaillons met gemberroom

Geroosterde varkenshaasmedaillons met gemberroom

Door: cuisine_monique

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2003

Ingrediënten 4 personen


3 cm. gemberwortel, 1 limoen, 1 kleine rode peper, half zakje knoflookbieslook, 1 bekertje slagroom, 1 el. gembersiroop, zout, peper, 2 varkenshaasjes, 2 el. olijfolie


Verder heb je nodig


Grillpan


Het klassieke kerstvlees, in kleinere stukjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gember schillen en raspen. Limoen schoonboenen en schil raspen. Limoen uitpersen. Zaadjes uit peper verwijderen en peper heel fijn hakken. Knoflookbieslook fijnknippen.
In kom slagroom stijfkloppen met gembersiroop. Geraspte gember, limoenschil, peper en bieslook erdoor scheppen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Varkenshaasjes in plakken van ca. 2,5 cm. dik snijden. In diep bord limoensap en olie door elkaar kloppen, varkenshaasmedaillons erdoor wentelen en in ca. 30 minuten in marinade op kamertemperatuur laten komen.

Bereidingswijze

Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Varkenshaasmedaillons in ca. 5 minuten rondom bruin en van binnen net gaar roosteren. Medaillons op vier warme borden leggen en gemberroom ernaast scheppen.
Lekker met de roergebakken spitskool (zie bijgerechten).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top