1. Home
  2. Recepten
  3. Kabeljauw
  4. Kabeljauw

Kabeljauw

  •  , Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2003

Ingrediënten 4 personen


600 gr. kabeljauwfilets1 courgette1 teentje knoflook125 gr. champignons
6 ansjovisfilets1 eetl. gehakte basilicum4 eetl. olijfolie4 dl. witte wijn
versgemalen peper1 theel. gehakte tijm2 laurierblaadjes2 eetl. citroensap50
gr. boter



Feestelijk visgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de vis in 4 moten.Wil je graatloze kabeljauw, vraag dan je visboer om twee
staartstukjes.Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de courgette in miniblokjes
of rasp deze grof.Pers de knoflook boven de courgette.Borstel de champignons schoon
en hak ze fijn.Wrijf de ansjovis fijn en meng ze met de courgette, basilicum en champignons.
Doe dit mengsel met olijolie, witte wijn, versgemalen peper, tijm en laurier in een ovenschaal.

Bereidingswijze

Leg de vis naast elkaar op het groentemengsel in de ovenschaal.Dek de schaal af en
stoof het gerecht 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.Schep de gare vis op
een warme schaal.Roer het citroensap en de boter door het stoofvocht.Schep de saus
over de vis.

Serveertip

Geef er rijst of pasta en een tomatensalade bij.Voeg eventueel 50 gram gebakken fijngehakte
spekblokjes aan de saus toe.Eet smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top