1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kalkoenschnitzel met citroen-bieslookpesto en aardappelkoekj

Kalkoenschnitzel met citroen-bieslookpesto en aardappelkoekj

Door: ruud40

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2003

Ingrediënten 2 personen


2 kalfsschnitzels
? 1 citroen
? 1/2 bakje bieslookpesto (a 100 g)
? 1 ei
? 1 teentje knoflook
? 1 sjalotje
? 1 courgette
? 2 eetlepels olijfolie
? zout en peper
? 4 aardappels



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen. Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren. Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen. Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren. Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden. Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper. Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 ?C. Aardappels schillen, wassen en grof raspen. Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen. Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken. Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken. In aluminiumfolie warmhouden. Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien. Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto. Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top