750 gr magere runderlappen.
1 grote ui
1 rode paprika
1 grote prei
2 eetl.tomatenpuree
50 gram boter
1/2 ltr water (handwarm)
2 laurierblaadje
2 kruidnagels
2 eetl.azijn
1 pakje Knorr Stroganoff saus
evt.allesbinder
Snijdt de ui,prei,paprika in stukjes.
Snijdt ook de runderlappen in blokjes van ? 2cm
Een heerlijke stoofschotel,die vroeger dikwijls op tafel stond,maar ook tegenwoordig
gemakkelijk gemaakt kan worden zonder dat je er uren voor in de keuken moet staan
Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan, bestrooi het met zout en peper.Neem het vlees uit de pan,en fruit de ui-prei-paprika.Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat het kort meebakken. Blus af met het handwarme water
voeg laurier,kruidnagels en de azijn toe.
Breng dit aan de kook en voeg het vlees toe.
Doe de deksel op de pan en laat het op een laag pitje 3uur stoven tot het vlees gaar is
(Af en toe doorroeren)
Doe er dan de knorr saus bij en roer dit goed door.Is de saus dan nog te dun voeg dan nog wat allesbinder toe.
Stoven
Heerlijk met aardappelpuree of gekookte aardappelen.
Groente. spercibonen of tuinbonen
yoszillian 29-12-2008
Heb ervan genoten..het is eigenlijk gewoon goulash:D haha... kan er morgen weer van genieten..bedankt voor de tip:D
thea_g 20-03-2003
Een heerlijk recept, dat zeker vaker op tafel gaat komen.Ik heb het een dag van tevoren bereid tot het punt dat het zakje Knorr erdoor moest, dus de smaken waren heerlijkl doorgetrokken.Een aanrader!!!