1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Hongaarse stoofpot

Hongaarse stoofpot

Door: lee00263

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2003

Ingrediënten 4 personen


750 gr magere runderlappen.
1 grote ui
1 rode paprika
1 grote prei
2 eetl.tomatenpuree
50 gram boter
1/2 ltr water (handwarm)
2 laurierblaadje
2 kruidnagels
2 eetl.azijn
1 pakje Knorr Stroganoff saus
evt.allesbinder


Verder heb je nodig


Snijdt de ui,prei,paprika in stukjes.
Snijdt ook de runderlappen in blokjes van ? 2cm


Een heerlijke stoofschotel,die vroeger dikwijls op tafel stond,maar ook tegenwoordig
gemakkelijk gemaakt kan worden zonder dat je er uren voor in de keuken moet staan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan, bestrooi het met zout en peper.Neem het vlees uit de pan,en fruit de ui-prei-paprika.Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat het kort meebakken. Blus af met het handwarme water
voeg laurier,kruidnagels en de azijn toe.
Breng dit aan de kook en voeg het vlees toe.
Doe de deksel op de pan en laat het op een laag pitje 3uur stoven tot het vlees gaar is
(Af en toe doorroeren)
Doe er dan de knorr saus bij en roer dit goed door.Is de saus dan nog te dun voeg dan nog wat allesbinder toe.

Bereidingswijze

Stoven

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree of gekookte aardappelen.
Groente. spercibonen of tuinbonen



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lee00263
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top