1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Hamburger Mexicana

Hamburger Mexicana

Door: ruud40

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2003

Ingrediënten 4 personen


1 rijpe avocado
1 teentje knoflook, gepeld
1 el limoensap
4 el zure room
versgemalen peper, zout
Tabasco
4 tartaartjes
1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
4 tarwebollen (zak a 6 stuks)
4 blaadjes sla, gewassen en gedroogd
1 tomaat, in plakjes
1 ui, in ringen



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de avocado, wip de pit eruit en trek de schil van de vrucht. Prak het vruchtvlees met het uitgeperste teentje knoflook, het limoensap en de zure room met een vork door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en Tabasco naar smaak.
Verhit een grillpan op een hoog vuur tot kokend heet en bestrijk de tartaartjes met olie. Gril ze in de hete pan aan beide kanten bruin en naar wens in 5-10 min. rose of gaar. Neem ze uit de pan en bestrooi ze naar wens met peper en zout.
Snijd de tarwebollen open en verdeel de sla erover. Leg de tartaartjes erop.
Schep de avocadosalsa erop en verdeel er de tomaat en de ui erover. Serveer direct. Lekker met frieten en een salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top