Couscous met pittig gehakt

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 dl kippenbouillon (tablet)

1 eetlepel olijfolie

150 gr snel-klaar couscous

2 eetlepels droge witte wijn


200 gr rundergehakt

1 sjalotje, fijngesneden

1 teentje knoflook, fijngesneden

4 ansjovisjes (blik), fijngesneden

4 eetlepels fijngesneden koriander

peper

1 eetlepel bloem

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel boter of margarine

2 theelepels tomatenpuree

12 groene olijven, gehalveerd
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng het gehakt met de sjalot, knoflook, ansjovis, koriander en peper. Vorm er 4 tot 6 ballen van en haal die door de bloem.
Verhit de olie met de boter, bak de balletjes in ca. 5 minuten rondim bruin. Laat ze daarna met het deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar bakken.

Bereidingswijze

Breng intussen voor de couscous de bouillon met de olie aan de kook. Neem de bouillon van het vuur en roer de couscous er beetje voor beetje door. Laat de couscous afgedekt ca. 5 minuten weken, af en toe doorroeren.
Roer de wijn door de couscous en verwarm het op laag vuur nog 3 minuten. Neem de gehaktballetjes uit de pan, schenk er 1,5 dl water bij, voeg de tomatenpuree toe en roer de aanbaksels los. Laat de saus tot kook komen. Zet het vuur uit en roer de olijven en de koriander dor de saus.

Serveertip

Verdeel de couscous, gehakt en saus over de borden

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_van_omalidy avatar
recepten_van_omalidy

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten